Internationaal Cellofestival Zutphen

23 t/m 27 augustus 2023

 

Van 23 t/m 27  augustus 2023 vindt het 12e Internationaal Cellofestival Zutphen plaats. Nergens kun je de cello van zo dichtbij beleven als in Zutphen tijdens dit tweejaarlijkse festival. Tien dagen lang spelen de cellisten de sterren van de hemel, in allerlei verrassende formaties of solo op bijzondere plekken. Een aaneenschakeling van optredens van jonge talenten en (inter-)nationale topmusici met verschillende muziekstijlen maken een gevarieerd programma. De klassieke cello vormt daarbij het uitgangspunt, maar er is volop ruimte voor jazz, pop, rock en wereldmuziek. Bovendien is er door de samenwerking met de CelloAcademie Zutphen ook een uitgebreid programma met masterclasses en aanstormende talenten.

Dat maakt het Internationaal Cellofestival Zutphen voor iedereen aantrekkelijk: voor de bezoeker mét muzikale achtergrond, voor de musici zelf of de juist blanco nieuwsgierige beginnende luisteraar. Van unieke (wereld)premières tot prachtige concerten, van experimenten en improvisaties tot nieuwe samenwerkingen. De cello blijft je verrassen!

Hanzestad Zutphen
Het Internationaal Cellofestival Zutphen is in 20 jaar tijd verweven met de hanzestad Zutphen. Het intieme karakter van het festival wordt versterkt door de overzichtelijke maat van de stad en de rijke cultuurhistorie. In combinatie met gastvrijheid van de bewoners en ondernemers van de stad voelt de bezoeker zich snel thuis en volledig onderdeel van het festival. Het festival werkt samen met bijzondere locaties in Zutphen. Bekende podiumlocaties staan geprogrammeerd, maar ook verborgen parels in de stad.