za 29 oktober 2022 | 20.00 uur | Dat Bolwerck Zutphen


Op zaterdag 29 oktober vindt in Dat Bolwerck een niet eerder vertoond gesamtkunstwerk plaats. Beeldend kunstenaar Jasper Griepink brengt samen met masterstudenten cello van CelloWercken Zutphen verschillende kunstdisciplines samen in Music from the Earth.

De ‘total performance’ is ontstaan in de nieuwe cursuslijn van CelloWercken Zutphen. Onderdeel van de cursus is een onderzoek naar de versmelting van muziek en beeldende kunst.

Kunstenaar Jasper Griepink beschrijft zichzelf als een kruising tussen een natuurpriester en een muzikaal performer. In diens werk, video-art, performances, artistieke tempels en verzamelplaatsen, neemt hen de bezoeker mee in verhalen over folkloristische druïden en natuurwezens. Samen met de masterstudenten cello onder leiding van cellist en artistiek leider Jeroen den Herder brengt hen een muzikale voorstelling waarin de muziek het offer zal zijn voor de aarde.


De masterstudenten cello die deelnemen zijn:


Clara Aucejo Lafont (Spanje), Irene Cáncer Navarro (Spanje), Aliaksandra Harbachonak (Wit-Rusland), Khrystyna Kulchynska (Oekraïne), Juan Limón Romero (Spanje) en Ana Vera Pinzón (Equador).
Op piano: Hua-Hsuan Lee (Taiwan).

 

Een multi-art voorstelling waarbij het publiek wordt meegenomen in een rituele, meditatieve reis met gemixte muzikale elementen zoals geïmproviseerde livemuziek, ambient soundscapes, spoken word, poëzie en zang.

Het totaalkunstwerk vindt plaats op zaterdag 29 oktober om 20.00 uur in Dat Bolwerck, Zutphen.

 

Hoofdbeeld: Jasper Griepink. Foto: Hanneke Wetzer
Beeld Ensemble CelloWercken Zutphen: Foto: Dorothee Nijland

Deelnemende cellisten Ensemble CelloWercken Zutphen:

Clara Aucejo Lafont (Spanje)
Irene Cáncer Navarro (Spanje)
Aliaksandra Harbachonak (Wit-Rusland)
Khrystyna Kulchynska (Oekraïne)
Juan Limón Romero (Spanje)
Ana Vera Pinzón (Equador)
 
Piano
Hua-Hsuan Lee, piano (Taiwan)
 
Cello en Artistieke Leiding
Jeroen den Herder
cellowerckenzutphen ensemble