vrijdag 12 mei 2023 | 19:30 uur | Dat Bolwerck Zutphen

THE AMBIVALENCE OF MOTHERHOOD

Research Retreat Performance

Programma

19:00 Zaal open
• Tijd om de tentoonstelling te bekijken
19:30 Aanvang
• Introductie – Margot Schaap
• Muziek – Wilma Pistorius
20:30 Pauze
• Tijd om de tentoonstelling te bekijken en gelegenheid om in gesprek te gaan
21:00 Concert
• Studenten Cello en Compositie
22:00 einde

Musici

Wilma Pistorius – cello
Jeroen den Herder – cello
Hua-Hsuan Lee – piano
(Post)master studenten cello en compositie

Gastdocenten

Homayoon Kazemi – compositie
Jakob Koranyi – cello (niet aanwezig)

De Research Retreat Performances
Een aantal keer per jaar verdiepen Dat Bolwerck en Cellowercken zich gezamenlijk in een thema met een bijzondere voorstelling als resultaat: de Research Retreat Performances waarin beeldende kunst, nieuwe composities en cellomuziek samenkomen. Voorafgaand onderzoeken jonge en veelbelovende conservatoriumstudenten hoe zij persoonlijk worden geraakt en geïnspireerd door het thema dat op dat moment centraal staat in Dat Bolwerck. Vervolgens komen ze een aantal dagen bij elkaar om samen muziek te maken en te experimenteren. Ze worden door hun docenten daarbij vooral aangemoedigd om zoveel mogelijk zelf tevoorschijn te komen.

Concert vrijdag 12 mei – The Ambivalence of Motherhood
Het thema van deze editie komt voort uit de tentoonstelling ‘I wont be an egg which you would crack in a hurry for the world ‘ die nog tot en met 28 mei 2023 in Dat Bolwerck te zien is. Met een introductie door cineast Margot Schaap (gastcurator van deze expositie), muziek door cellist Wilma Pistorius en een concert met vernieuwende en nieuw gecomponeerde muziek geïnspireerd op het thema door cello- en compositie-studenten.

Tijdens de inloop en de pauze is er tijd om de tentoonstelling te bekijken.

Vrijdag 12 mei in Dat Bolwerck
19:30 uur
Ticket: € 20

Goed om te weten:
de informatie is nu en dan in het Engels

Dat Bolwerck – Becoming Human

Met wisselende tentoonstellingen en een diverse programmering zoals lezingen, muziek, discussies en workshops geeft Dat Bolwerck het hele jaar door invulling aan het thema ‘Becoming Human’. Ook is het de plek waar studenten en docenten van de Cello Academy samen oefenen en elkaar inspireren – in een eeuwenoud complex midden op de markt in Zutphen.

Lees meer >>

Tentoonstelling in Dat Bolwerck: ‘I won’t be an egg which you would crack in a hurry for the world’

Om taboes rondom het moederschap te doorbreken, geven diverse kunstenaars met beeldende kunst, fotografie en literatuur een stem aan de tegenstrijdige gevoelens die bij deze rol om de hoek kunnen komen kijken. Nog te zien in Dat Bolwerck tot en met zondag 28 mei. Kosteloos – dus tijdens openingstijden voor iedereen toegankelijk.

Lees meer >>