Van verbindende momenten tot bevlogen experimenten

Op het podium

Kom langs voor de serie Den Herder op Zondag of de Research Performances die we samen met Dat Bolwerck organiseren. De komende zomer – 2025 – ben je van 25 tot en met 31 augustus weer van harte welkom bij het Internationale Cello Festival!

PROGRAMMA

Vanaf september gaan weer van start!

We kijken uit naar een nieuw seizoen – binnenkort vind je hier onze concert-agenda.

WIL JE NOG EVEN TERUGKIJKEN?

MUZIEK OVER HOOP, VERTROUWEN EN EEN NIEUW BEGIN

Een week vol concerten, openbare masterclasses en meesterproeven die voortkomen uit een diepe liefde voor de verbindende kracht van muziek.

Van 28 april tot en met 5 mei brengen internationale virtuozen en talentvolle vernieuwers programma’s over vrede, vriendschap en verbinding. Met hun muziek vertellen ze je over hoop, vertrouwen en dat er altijd weer een nieuw begin kan zijn.

Beeldkracht en muziek in Aardewerkplaats Amiel

DEN HERDER OP ZONDAG

Midden in de inspirerende beeldhouw-werkplaats van Feico Hajonides speelt Alfian Emir Adytia – oud student van onze Academy – zijn nieuwe composities. Jeroen den Herder en Feico onderzoeken samen de architectuur van de muziek en de beeldkracht vanuit vorm. Kom lekker op de fiets! We beginnen daarom deze zondag een half uurtje later.

Met Alfian Emir Adytia (cello), Feico Hajonides (beeldhouwkunst) en Jeroen den Herder (cello)

Zondag 28 april 2024

10:30 – 11:30
Aardewerkplaats Amiel Voorstonden

Ongekend mooie bewerkingen van Tsjaikovski en Dvořák

MAXIMILIAN HORNUNG & FRIENDS

Maximilian Hornung mag worden gerekend tot de internationale topcellisten van dit moment. Samen met zijn leermeester Thomas Grossenbacher, medespelers Benjamin en Anna Nyffenegger en Paul Handschke is hij Nederland voor de Cello Biënnale Amsterdam. Vanavond spelen ze in Zutphen en kun je genieten van de ongekend mooie bewerkingen voor cello kwintet van de Serenade van Tsjaikovski en het lyrische celloconcert van Dvořák – dat onder cellofans bekendstaat als hét celloconcert der celloconcerten.

Met Maximilian Hornung, Thomas Grossenbacher, Benjamin en Anna Tyka Nyffenegger en Paul Handschke

Maandag 29 april 2024

20:00 – 21:45
Theater Hanzehof Zutphen

Bijzondere inzichten voor talentvolle studenten

OPENBARE MASTERCLASSES

Voorafgaand aan hun ‘Meesterproef’ – hét moment van afstuderen aan het conservatorium – ontvangen 6 kandidaten uit Spanje, Oekraïne, Wit-Rusland, Italië en Nederland ieder persoonlijke Masterclasses van 2 gevestigde cellisten uit het kwintet van Maximilian Hornung. De masterclasses geven veelal waardevolle inzichten mee. Het is heel boeiend om dit persoonlijke proces van dichtbij mee te maken!

Met Anna Tyka Nyffenegger en Paul Handschke

Maandag 29 april 2024

11:00, 12:00 en 13:15 uur
Dat Bolwerck Zutphen

Dinsdag 30 april 2024

10:00, 11:00 en 12:15 uur
Dat Bolwerck Zutphen

Na de masterclasses volgt deze oefening van de ‘Meesterproef’

MEESTERPROEVEN OP HET PODIUM

De ‘Meesterproef’ is hét moment van afstuderen aan een conservatorium: een goede beoordeling is belangrijk voor de start van een carrière als musicus. Reden te meer om je hier zorgvuldig op voor te bereiden. Volgend op de Masterclasses eerder deze week, biedt CelloWercken 6 uiterst getalenteerde kandidaten uit Spanje, Oekraïne, Wit-Rusland, Italië en Nederland de gelegenheid hun programma alvast een keer op het podium te brengen.

Met Ilario Fantone​, Enrico Albanese​, Aliaksandra Harbachonak, Khrystyna Kulchyhnska, Lluïsa Paredes en Hesce Mourits – piano door Hua-Hsuan Lee en Sander Sittig

 

Zaterdag 4 mei 2024

21:00 uur
Dat Bolwerck Zutphen

Zondag 5 mei 2024

17:30 en 20:30 uur
Dat Bolwerck Zutphen

Een waardevol moment van gezamenlijke bezinning

CONCERT VOOR DE VREDE

Een concert met muziek vol diepgaande betekenis over oorlog en vrede. Met een roep om vrede in ‘Drop after Drop’ van de Oekraïense componist Maxim Shalygin. Het ‘Onze Vader’ over het licht dat steeds opnieuw geboren wil worden en de hoop op een nieuw begin die klank krijgt als twee bevriende cellisten – uit Wit Rusland en Oekraïne – samen  ‘Reaching out to Freedom’ spelen. Het decor van de Walburgiskerk voegt een bijzondere dimensie toe.

Met Kamerorkest van het Noorden, Ensemble CelloWercken, Jan Linssen

Vrijdag 3 mei 2024

20:30 – 22:00
Walburgiskerk Zutphen

UITVERKOCHT

Sfeer proeven