Concertroute

Fietsroute

< terug naar programma

Zondag
27 augustus

11:00–14:00
Drie locaties

Programma

1.
De pianisten van het festival, Hua-Hsuan Lee en Sander Sittig, spelen delen uit de suite voor vierhandig piano “From a Bohemian forest” van Dvorák en composities voor toy-piano

2.
Cello en circus! Vertolkt door Güney Güven (cello) Branco Valchev (percussie) en Jose Manuel Alvarez Serqueira (jongleur).

3.
Johann Sebastian Bachs Chaconne voor vioolsolo, op vijfsnarige cello

Musici

1.
Hua-Hsuan Lee – piano / toy piano
Sander Sittig – piano

2.
Güney Güven – cello
Branko Valchev  – percussie
Jose Manuel Alvarez Serqueira – circus

3.
Jeroen den Herder – cello

Nieuw: de Fietsroute-concerten. We stappen op de fiets om de natuur rond Zutphen te bezoeken. Met de geur van de IJssel en bomen komen we aan bij de Kapel in Voorst, waar een eerbetoon aan de pianisten van het festival plaatsvindt. Verrassend, omdat naast de bekende vleugel ook composities voor vleugel en toy-piano worden vertolkt.

Zo mogelijk nog verrassender is de combinatie cello en circus. Circus is aan de hogeschool Codarts Rotterdam een officiële opleiding, en in dit kader hebben deze artiesten een bijzondere voorstelling opgezet. Inmiddels al een groot succes! Bach ontbreekt niet in de mini-concertreeks vandaag.

De Chaconne van J.S. Bach voor viool solo kan worden gezien als één van de meest geniale bouwwerken ooit geschreven voor viool solo. Het machtige monument vertegenwoordigt de perfecte balans tussen structuur en muzikale zeggingskracht. Vaak vierstemming geldt dit werk als haast onspeelbaar. Jeroen den Herder wijdde zich in de coronastilte aan deze compositie, hier omgewerkt voor vijfsnarig cello.

Locaties:
– Kapel in Voorst
– De IJsselstroom in Zutphen
– Aardewerkplaats in Brummen

Praktische informatie:
De fietsroute kent drie verschillende startpunten. Bij het kopen van een ticket krijg je automatisch een startlocatie toegewezen. Vanuit elke startlocatie kom je al fietsend langs alle drie de concertlocaties.

In de week voor het festival ontvangen ticketkopers van ons een e-mail met alle (route)informatie.

Zondag 27 augustus
11:00 – 14:00

Ticketprijs: € 25

Musici