Program

De komende twee jaar zijn we bezig met de opbouw naar het Internationaal Cellofestival Zutphen 2023. Ondertussen hebben wij een veelzijdig programma met unieke optredens.

Jascha Bordon Fotografie

Komende voorstellingen en concerten

Cello in de silo

Een concert op een wel heel bijzondere locatie: op 1 mei speelt een cellokwartet in een voormalige mestsilo dat deels met water is gevuld, in het buitengebied van Brummen. Terwijl het water voor poëtische visuele effecten zorgt en met het beton voor een unieke akoestiek zorgt, klinken werken van Bach, Proper, Funck en Fitzenhagen.
Meer informatie

Den Herder op Zondag 17 april: John Tavener ‘The protecting veil’

Op paaszondag zijn in in de serie ‘Den Herder op Zondag’ twee bijzondere stukken te horen: cello en piano vertolken de volledige compositie van John Tavener ‘The protecting veil’ en op piano solo worden delen gespeeld uit ‘Macrokosmos’ van George Crumb.
Meer informatie

Den Herder op Zondag 27 mrt: Nieuwe klank in oude grond

In dit concert een hoofdrol voor de 5-snarige cello en de zesde cellosuite van Bach, origineel gecomponeerd voor dit instrument. Over nieuwe klank in oude grond.
Meer informatie

Den Herder op Zondag 13 feb: Russisch Orthodox en Oosterse mystiek

Cello en piano dompelen je onder in de Russisch orthodoxe muziek en de Oosterse mystiek. Ze verschillen hemelsbreed van elkaar, maar wat ze verbindt is de intensiteit.
Meer informatie

Den Herder op Zondag 30 jan: Pluisje

Jeroen den Herder brengt hierin composities van Bach – de zesde solo suite; Tavener - Lament of the mother of God at the cross; en van Kurtag de compositie Az Hit... voor cello, op een spreuk van Peter Bornemizza.
Meer informatie

Monastery-concert: Den Herder en Gorokhov met conservatoriastudenten

Concert van deze Monastery: meesters Jeroen den Herder en Leonid Gorokhov met studenten van conservatoria
Meer informatie

Cellofestival meets IJsselbiënnale

Een verbinding tussen muziek, kunst, natuur, duurzaamheid en maatschappelijke kwesties. Op deze avond kunt u de wereldpremière zien van de...
Meer informatie
{"dots":"false","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"7000","speed":600,"loop":"true","design":"design-2"}