Een verbinding tussen muziek, kunst, natuur, duurzaamheid en maatschappelijke kwesties. Op deze avond kunt u de wereldpremière zien van de documentaire ‘Wat zingt er?’ van filmmakers Alexander Oey en Sarah Marijnissen (Boeddhistische blik/ KRO-NRCV). Aansluitend het videoconcert ‘Glimlach van de IJssel’ van videokunstenaar Ewout van Roon en fotograaf Wil Westerweel muzikaal begeleidt door Lotte Pen, saxofonist.

Documentaire ‘Wat zingt er?’

Tot 2008 staat er naast de Walburgiskerk een witte esdoorn, ruim 100 jaar oud. Op een dag breekt een grote tak af, waarna de boom wordt gekapt. Vioolbouwer Theo dekker zint op het hout van de boom, hij wil er instrumenten uit maken. Dat lukt. Het hout droogt een paar jaar en in de periode van 2011-2013 bouwt hij twee violen, een altviool en een cello uit de witte Esdoorn; het ‘Walburgiskwartet’. Theo Dekker gaf de cello aan Jeroen den Herder om haar te bespelen. Jeroen den Herder bespeelt de cello alleen of in een muziekformatie en geeft hiermee de getransformeerde energie van de boom terug aan Zutphen.

Videoconcert ‘Glimlach van de IJssel’

De kunstenaars hebben hun blik gericht op de schoonheid van de IJssel en haar oevers. Zij hebben zich mede laten inspireren door oude schilderijen uit Musea Zutphen. Lotte Pen, saxofonist, speelt livemuziek tijdens het tonen van deze beelden. De beelden en de muziek versterken elkaar op een bijzondere wijze.

Na afloop: Korte nazit en ‘Meet & Greet’ met de makers.

Prijs € 22,50, inclusief 2 drankjes
Optioneel: voorafgaand diner bij Hampshire Hotel – ’s Gravenhof Zutphen kosten € 27,50 p.p. excl. drankjes.

Wilt u alleen de cellodocumentaire zien? Dat kan ook, voor maar € 5,00!
Op zaterdag 28 augustus om 11.00 uur in Luxor Theater
Op zaterdag 28 augustus om 17.00 uur en om 20.45 uur in Auditorium Musea Zutphen.

Bestellen van tickets via https://cellowerckenzutphen.nl/programma/