CELLO LENTE-SESSIES

Openbare Masterclasses

< terug naar het programma

Maandag 29 en dinsdag 30 april

Vanaf oa. 10:00 en 11:00 uur

Dat Bolwerck – Zutphen

Waardevolle inzichten door top-cellisten

Voorafgaand aan hun ‘Meesterproef’ – hét moment van afstuderen aan het conservatorium – ontvangen 6 kandidaten uit Spanje, Oekraïne, Wit-Rusland, Italië en Nederland ieder persoonlijke Masterclasses van 2 top-cellisten uit het kwintet van Maximilian Hornung. De masterclasses geven veelal waardevolle inzichten mee. Het is heel boeiend om dit persoonlijke proces van dichtbij mee te maken!

Het is een kunst om je talent tevoorschijn te laten komen
Conservatorium-studenten die vlak voor hun afstuderen staan, zijn al een lange weg gegaan. Talent, doorzettingsvermogen, technisch vaardigheden, artistiek inzicht en eindeloos veel toewijding tijdens de vele repetitie-uren hebben hen ver gebracht. Net als andere kunstenaars is een musicus nooit klaar: ieder nieuw inzicht brengt je verder. Al met al is het een heel persoonlijke scholingsweg die je veelal zelf vorm moet geven. Een masterclass door een top-cellist – die deze weg als geen ander kent – laat altijd ergens licht op schijnen dat een student verder helpt. Het is bijzonder om deze coaching van dichtbij mee te maken, niet in het minst door de vaak feilloze en aandachtvolle manier waarop de docenten de studenten begeleiden.

De docenten: 2 top-cellisten uit het kwintet van Maximilian Hornung
Het is bijzonder dat we de studenten van de Cello Academy kunnen laten begeleiden door Anna Tyka Nyffenegger en Paul Handschke. Ze zijn in Nederland voor de Cello Biënnale Amsterdam en spelen op 29 april ook in Zutphen. Beiden hebben een succesvolle carrière als cellist en treden op in diverse orkesten. We zijn heel blij met hun medewerking en weten dat ze een waardevolle toevoeging kunnen geven aan de ontwikkeling van de studenten.

De studenten: bijzondere talenten met een grote toewijding
CelloWercken Zutphen heeft cellisten uitgenodigd die aan diverse conservatoria studeren. We kennen ze als deelnemers van één van onze programma’s waar ze blijkgaven van veel talent en toewijding. We bieden deze internationale groep young-professionals graag deze kans! De masterclass bereidt hen voor op de ‘Meesterproef’: hét moment van afstuderen als musicus. Na deze masterclass verblijven ze een aantal dagen in Zutphen voor een muzikale retraite, zodat ze hun inzichten verder kunnen uitdiepen. Op 4 en 5 mei volgt dan een eerste presentatie van hun Meesterproef voor publiek. Een mooie gelegenheid om dit al een keer uit te proberen voor ze dit presenteren aan de beoordelingscommissies op de conservatoria. En ook daar kun je bij zijn!

Programma

MAANDAG 29 APRIL
Masterclasses door Anna Tyka Nyffenegger

11:00 uur
Ilario Fantone
L. Janácek – Pohádka for cello and piano

Hua-Hsuan Lee – piano

12:00 uur
Hesce Mourits
D. Tabakova – Cello concerto

Hua-Hsuan Lee – piano

13:15 uur
Aliaksandra Harbachonak
P. Tchaikovsky – Rococo Variations

Sander Sittig – piano

DINSDAG 30 APRIL

Masterclasses door Paul Handschke

10:00 uur
Ilario Fantone
J. Brahms – Cello sonata n.2 op.99 III and IV mov

Hua-Hsuan Lee – piano

11:00 uur
Hesce Mourits
D. Tabakova – Cello Concerto

Hua-Hsuan Lee – piano

12:15 uur
Aliaksandra Harbachonak
J.S.Bach – Cello Suite III 

Kom meer te weten over deze studenten >>

Maandag 29 april 2024

Door Anna Tyka Nyffenegger
Dat Bolwerck – Zutphen

11:00  – 11:45 uur
12:00  –  12:45 uur
13:15 – 14:00  uur

Dinsdag 30 april 2024

Door Paul Handschke
Dat Bolwerck – Zutphen

10:00 –  10:45 uur
11:00 – 11:45 uur
12:15 – 13:00 uur

Tarieven – per Masterclass 

€ 15,- regulier
€ 5,- jongeren t/m 26 jaar*

* speciaal voor jullie tickets voor een laag tarief, leuk als je erbij bent!

 

  • Je kunt uiteraard ook meerdere Masterclasses op één dag bijwonen. In de ticketshop is dit eenvoudig te regelen.
  • Tip: volg de ontwikkeling van de student(en) en woon ook de ‘Meesterproeven op het podium’ – op zaterdag 4 en zondag 5 mei –  bij. 
  • Tijdens een Masterclass is er geen pauze.
  • Bij de bar van Dat Bolwerck zijn koffie, thee en iets lekkers verkrijgbaar.

CELLO LENTE-SESSIES 

Een week vol concerten, openbare masterclasses en meesterproeven die voortkomen uit een diepe liefde voor de verbindende kracht van muziek.

Van 28 april tot en met 5 mei brengen internationale virtuozen en talentvolle vernieuwers programma’s over vrede, vriendschap en verbinding. Met hun muziek vertellen ze je over hoop, vertrouwen en dat er altijd weer een nieuw begin kan zijn.

DE SESSIE VAN DEZE DAGEN

De moed van jong talent

Het beroep van musicus, als kunstenaar, heeft een eigen en intense dynamiek. Het vraagt je om stevig in je schoenen te staan, omdat je in je loopbaan te maken krijgt met concurrentie, gepassioneerde overtuigingen en onregelmatigheid. Anderzijds vraagt het vak je om gevoelvol te leven, omdat je alleen daarvandaan de muziek tot leven kunt brengen. Het is inspirerend om te zien hoe deze jonge generatie hier vol eigenheid vorm aan geeft. Het vraagt veel moed om op zo persoonlijk tevoorschijn te komen en – ondanks alle beren die je ongetwijfeld nog gaat tegenkomen – vol overtuiging op deze weg te blijven en iets nieuws – jezelf – te laten klinken.

Kom meer te weten over de studenten >>

BEZOEK OOK DE MEESTERPROEVEN!

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei presenteren de jonge talenten hun ‘Meesterproef’ op het podium. Een mooi moment om dit te oefenen, voor zij dit presenteren aan de beoordelingscommissie van hun conservatorium. Een mooi moment ook om een kunstenaar te zien performen aan het begin van een loopbaan. We garanderen je bijzondere en heel persoonlijke optredens die erg de moeite waard zijn!
Naar de Meesterproeven >>