Monastery Concert op 4 maart in Dat Bolwerck

 

De cellocursus Monastery biedt de cellisten ruimte voor zelfstudie, feedback met en door elkaar, en uitdieping van een bepaald thema. In dit geval de baroksonate, waarin de cello van bas tot boventoon in dubbelfunctie is.

Naast de vakkundige informatie en raffinement, is er een klavecimbel van meesterbouwer Jan Kalsbeek uit Zutphen in Dat Bolwerck geplaatst waarmee pianiste en klaveciniste Hua-Hsuan Lee de cellisten begeleidt.

Dit vraagt niet alleen specifieke kennis van speelstijl, maar ook van materiaal. Met een barokstok wordt de cadans van spelen bijvoorbeeld anders, waarmee het dansante karakter van barokmuziek beter tot zijn recht komt.

Op deze open avond zullen verhalen, sonates van Vivaldi en Bach, en korte openbare masterclasses door docenten Joachim Eijlander en Jeroen den Herder de toon zetten.

We hopen dat de studenten tijdens de Monastery worden geïnspireerd zelf hun artistieke wensen op deze avond vorm te geven. Het is iedere keer prachtig als u erbij bent om de cellisten gelegenheid te geven hun kunst zo natuurlijk mogelijk voor het voetlicht te brengen!


Dat Bolwerck Zutphen
zaterdag 4 maart 
Aanvang 20.00 uur