CELLO LENTE-SESSIES

Den Herder op Zondag

< terug naar het programma

zondag
28 april 2024

 

10:30 uur
Aardewerkplaats Amiel

Een aantal keer per jaar speelt cellist Jeroen den Herder op zondag. Een mooi moment om muziek verdieping te laten geven aan je eigen gedachten.

Dit concert brengt je extra inspiratie door de bijzondere plek waar we te gast zijn: de beeldhouw-werkplaats van kunstenaar Feico Hajonides.

Kom lekker op de fiets! We beginnen daarom deze zondag een half uurtje later dan normaalgesproken.

Zondag
28 april 2024

10:30
Aardewerkplaats Amiel
Voorstonden

Tickets >>
 

Programma

10:00 Zaal open
10:30 Aanvang
11:30  Einde

Muziek

Alfian Emir Adytia – 10 composities voor cello solo (opgedragen aan de Cello Academie)

Benjamin Britten – sonate voor cello solo nr 1 op 72

Musici

Alfian Emir Adytia – cellist
Jeroen den Herder
– cellist
Feico Hajonides
– beeldhouwer

Een gereedschapskist vol cello-variaties in de werkplaats
Midden in de inspirerende beeldhouw-werkplaats van Feico Hajonides speelt Alfian Emir Adytia – oud student van onze Academy –  composities die hij speciaal voor de CelloAcademy schreef.

Ze zijn een goede oefening voor een ‘extended way of playing’, oftewel: manieren van spelen voor situaties die je als cellist normaalgesproken niet vaak tegenkomt. Je leert ze niet op het conservatorium, maar met deze ’toolkit’ leer jezelf om te gaan met bijzondere uitdagingen die vooral de hedendaagse componisten verwerken.

Alfian laat je bijvoorbeeld horen hoe het hout van je strijkstok een bijzondere klank voortbrengt, zonder dat je de haren gebruikt. Ook een gedicht voordragen terwijl je speelt of, terwijl je strijkt, tegelijkertijd te plukken aan de snaren vraagt vaak om improvisatie. Alfian brengt met zijn composities alle ‘special effects’ en bijzondere klanken bij elkaar.

Beeldkracht en muziek
Jeroen den Herder en Feico Hajonides onderzoeken samen de architectuur van de muziek en de beeldkracht vanuit vorm. Net als vorig jaar kozen ze samen een muziekstuk uit om zich in te verdiepen. Feico bracht zijn inzicht tot leven in een bronzen beeld. Jeroen bleef bij de taal van de muziek en speelt deze ochtend de eerste solo suite van Benjamin Britten waar veel effecten van de ’toolkit’ van Alfian naar voren komen.

En zo ontmoet het beeld vandaag voor het eerst de muziek en verbindt de cello – op zijn beurt – zich met de vorm. 

Zondag 28 april 2024
10:30 – 11:30
Aardewerkplaats Amiel
Windheuvelstraat 3a – Brummen (Voorstonden)

Regulier: € 25,-
Iets krapper bij kas: € 12,50*
Jongeren t/m 26 jaar: € 5,-**
Passepartout – Den Herder op Zondag + Concert voor de Vrede : € 45,-***

* Ieder concert 4 kaartjes tegen een lager tarief voor als je wat minder te besteden hebt
** Speciaal voor jullie een lager tarief, leuk als je erbij bent!
*** Dit concert maakt deel uit van de Cello Lente-Sessies. Dit passepartout omvat ook het Concert voor de Vrede op vrijdag 3 mei (20:30 uur). Met dit passepartout betaal je € 45,- ipv € 52,50.

CELLO LENTE-SESSIES 

Een week vol concerten, openbare masterclasses en meesterproeven die voortkomen uit een diepe liefde voor de verbindende kracht van muziek.

Van 28 april tot en met 5 mei brengen internationale virtuozen en talentvolle vernieuwers programma’s over vrede, vriendschap en verbinding. Met hun muziek vertellen ze je over hoop, vertrouwen en dat er altijd weer een nieuw begin kan zijn.