* Er zijn geen tickets meer voor dit concert

Op het programma van 30 janauri staan composities van Bach – de zesde solo suite; Tavener – Lament of the mother of God at the cross; en van Kurtag de compositie Az Hit… voor cello, op een spreuk van Peter Bornemizza. De spreuk gaat over de overtuiging dat het bovennatuurlijke bestaat en dat durven uit te dragen – ook als dat indruist tegen de gangbare opvatting.

Daarnaast zult u kennismaken met een nieuwe 5-snarige cello. Daarmee zal Jeroen ook stilstaan bij de sterfdag van zijn zus Christiane. Dit is de plek en de tijd ervoor; de tijd, omdat zij precies een jaar geleden is overleden. En de plek, omdat er op het moment een expositie is in Dat Bolwerck van Luitgard Schultz. Jeroen Den Herder: “Mijn zus groeide niet, ze was net een pluisje. De expositie is eigenlijk ook van pluisjes gemaakt, in vele vormen. Dit komt hier op wonderlijke manier samen.”

Met dit concert begint de serie Den Herder op Zondag begint hiermee dit jaar weer. In deze concertserie brengt cellist Jeroen den Herder een programma voor cello solo. De serie is een zoektocht naar contemplatie binnen muziek en de muziek als drager van zeggingskracht, anders dan woorden.

Locatie Dat Bolwerck, Koetshuis
Zaadmarkt 112, 7201 DE Zutphen

Aanvang 10:00 am

Pluisjes op de cello van Jeroen den Herder - foto Vincent Kramer