Op zondag 6 maart is het slotconcert te zien van de Monastery maart van CelloWercken Zutphen. In dit weekend is er weer een keur aan cellostudenten in Zutphen om zich te verdiepen in de cellomuziek en vaardigheden, onder leiding van Jeroen den Herder en Leonid Gorokhov.

Acht deelnemers en twee docenten zullen behalve in besloten sfeer in Dat Bolwerck, ook naar buiten treden voor het publiek. Als onderdeel van de Monastery wordt een openbare masterclass gegeven op zaterdag 5 maart om 20.00 in Dat Bolwerck. De dag erna is het slotconcert om 15.00, door docenten en deelnemers in de Elizabeth Kapel.

De masterclass wordt gegeven door Leonid Gorokhov en Jeroen den Herder. Leonid Gorokhov is docent cello aan de Hochschule Hannover en werkte aan de fameuze Menuhin school in Londen. In 2021 deed hij als artiest mee aan ons Cellofestival.

Jeroen den Herder is initiator en artistiek leider van CelloWercken Zutphen, met de Celloacademie en het Cellofestival. Hij speelde als cellist in het cello octet Conjunto Ibérico (nu Cello8tet Amsterdam), het Nieuw Ensemble, Rembrandt Trio en Ruysdael Kwartet. Hij werkte met grote componisten als Gubaidulina, Kagel, Pärt en Glass. Het doel van zijn docentschap ligt bij het laten zingen van muziek door het vrijmaken van de mens.

In de Monasteries van CelloWercken worden de studenten uitgedaagd om zich breed te ontwikkelen als cellist, als musicus en als persoon. Studenten ontwikkelen zich naar muzikanten die muziek maken op een ontroerende en inspirerende manier. Muzikanten die durven en meer durven te spelen dan hun technisch kunnen toestaat. Ze leren hoe de emotie die de muziek hen brengt, te communiceren met het publiek.