In deze masterclass worden composities voor cello solo gespeeld, met name de suites van Bach. Deze beroemde suites houden nog iedere dag wereldwijd vele spelers bezig. Jeroen den Herder over de Bach-suites:

Het is zoeken naar dansen in plaats van klassiek zingen, articulatie en het naar voren brengen van belangrijke noten. Harmonisch denken in plaats van melodisch is voor iedere cellist, we zijn toch zangers, een uitdaging!

In de Monastries van CelloWercken worden worden cellisten van conservatoria uit meerdere landen meegenomen in de verdieping en studie die CelloWercken biedt.

De Monastery in december gaat van start met de nieuwe gastdocent Leonid Gorokhov. Hij is professor violoncello aan de Hochschule Hannover en werkte aan de fameuze Menuhin school in Londen. Afgelopen zomer was hij als artiest verbonden aan ons festival.

Deze masterclass is onderdeel van de Monastry van december. Op zondag zal het slotconcert in Dat Bolwerck plaatsvinden. Wees getuige van een leerproces en geniet van de klanken. Cellospelen als dansen, vrijheid vinden op hoog spelniveau.

Leonid Gorokhov