Avontuurlijke, gevarieerde avond voor muziekliefhebbers met als gast niemand minder dan celliste Harriët Krijgh.


Jeroen den Herder: “Tijdens de cello-monasteries is het iedere keer een verrassing wat de (internationale) groep aan eigen ideeën meebrengt als het gaat over repertoire, andere invalshoeken en samenspel.”

Hiervoor hebben we nu als podium moment de Open Masterclass bedacht.
Dit avondvullende programma zal de muziek gespeeld worden vanuit meerdere invalshoeken: een docent geeft een korte masterclass, cellisten krijgen de ruimte om repertoire met piano of cellokwartet uit te voeren, er kan worden geïmproviseerd of een korte masterclass plaatsvinden vanuit de pianopartij door Hua-Hsuan Lee, pianiste.

Deze beschrijving laat nu voldoende ruimte open om tijdens de cursus in te vullen, maar we hopen dat u ons enthousiasme deelt omdat het een zeer gevarieerde muzikale avond wordt, waarin iedere deelnemer op een eigen manier muzikaal mag opbloeien.”

Meer over: Harriët Krijgh

Aanvang 20.00. Einde 22.15 uur (Met pauze/bar open).
Dat Bolwerck, Zutphen

Over Monasteries en de Open Masterclass

Het jaarlijkse programma van onze academie voor conservatoriumstudenten cello en professionele cellisten vanuit de hele wereld bestaat uit ‘monasteries’. Iedere monastery bestaat uit drie intensieve studiedagen in Zutphen. Met gerenommeerde docenten onder leiding van artistiek leider CelloWercken Zutphen, Jeroen den Herder, wordt gewerkt vanuit de gedachte van Arvo Pärt: “The most sensitive instrument is the human soul. One must purify the soul until it begins to sound.”

Tijdens iedere Monastery, er staan er nu 5 gepland tot en met juni ’23, vindt er een Open Masterclass voor publiek plaats in Dat Bolwerck in Zutphen. Een boeiende, gevarieerde muziekavond voor liefhebbers van (cello)muziek.