zaterdag 29 april 2023 | 20:00 uur | Dat Bolwerck Zutphen

OPEN MASTERCLASS MONASTERY

Programma

19:30 Zaal open
20:00 Aanvang
21:30 einde

Musici

Jeroen den Herder – cello
Hua-Hsuan Lee – piano
(Post)master studenten cello en compositie

Tickets

Wij bieden verschillende tarieven aan, zodat iedereen die deze avonden wil ervaren erbij kan zijn:
• 15,- regulier tarief
• 7,50 iets krapper bij kas
• 2,50 voor scholieren en studenten – neem je je ID of studentenpas mee?

Een avontuurlijke en gevarieerde avond voor muziekliefhebbers door cello-studenten die deelnemen aan één van de Monasteries die de Cello Academy organiseert.

Over Monasteries
Meerdere keren per jaar volgen verschillende groepen internationale conservatorium-studenten en professionele cellisten een intensief 3-daags programma in Zutphen om verdieping te vinden in hun muziek. Ze worden begeleid door gerenommeerde docenten onder leiding van artistiek leider CelloWercken Zutphen, Jeroen den Herder en werken vanuit de gedachte van Arvo Pärt: “The most sensitive instrument is the human soul. One must purify the soul until it begins to sound.”

De docenten moedigen de deelnemers aan om volledig tevoorschijn te komen met wie ze zijn. Zo helpen de monasteries de studenten op weg op hun pad om de diepe betekenis van de muziek die zij ervaren tijdens het spelen over te brengen op hun publiek. Het vraagt moed en iets nieuws van de studenten – voorbij de technische perfectie die zij meekrijgen aan de conservatoria.

 

Zaterdag 29 april
20:00 – 21:30 uur
€ 15 | € 7,50 | € 2,50

Jeroen den Herder: “Tijdens de cello-monasteries is het iedere keer een verrassing wat de studenten aan eigen ideeën meebrengen als het gaat over repertoire, andere invalshoeken en samenspel.

Als podium-moment hebben we de Open Masterclass bedacht. Tijdens deze avonden wordt de muziek vanuit meerdere invalshoeken gespeeld: een docent geeft een korte masterclass en cellisten krijgen de ruimte om repertoire met piano of cellokwartet uit te voeren. Ook kan een improvisatie plaatsvinden of een korte masterclass vanuit een pianopartij door onze pianiste Hua-Hsuan Lee.

We hopen dat u ons enthousiasme voor deze concerten deelt, omdat het een zeer gevarieerde muzikale avonden zijn waarin iedere deelnemer op een eigen manier muzikaal mag opbloeien.”