Meesterproef ✦ Zaterdag 4 juni 15:00

Update 4 juni 11:30 – Helaas is de celliste Guney Guven door ziekte verhinderd te spelen. We hebben als vervanging een openbare repetitie van het cellokwartet The Four Thoughts van Frank van Velthoven. 

Jeroen, Jasper, Sari en Camelia repeteren voor u de compositie die op zondagochtend zal klinken in Den Herder op Zondag, in aanwezigheid van de componist. Het recital van Jasper den Hond zal in dat tijdsblok overigens doorgaan zoals gepland.

—–

In dit blok kunt u luisteren naar de proeven van Jasper den Hond en Güney Güven. Zij sluiten de eerste fase af van het conservatorium Rotterdam; de bachelor. Dit examen moet meerdere speelstijlen uit diverse periodes bevatten.

Het concert van Haydn vraagt een klassieke, uitgebalanceerde (dus niet romantische) aanpak, dit weer in tegenstelling tot de over-romantische sonate van Rachmaninoff. Jasper den Hond heeft geweldig werk gedaan met beide stukken!

Güney Güven heeft behalve voor de Russische Prokofiev en de bijna Mozart-achtige rococo-stijl van Tsjaikovski (overigens alleen in het thema, de rest is balletmuziek) voor een compositie van Say uit haar vaderland Turkije. Er wordt één stad gespeeld van de vier steden.

Programma

Jasper den Hond (NL)

  • J. Haydn – Concert in D deel 1
  • S. Rachmaninoff – Sonate voor cello en piano, deel 3 en 4

Güney Güven (TUR)

  • S. Prokofiev – Cello sonata in C Major deel 1 
  • Fazıl Say – Four Cities deel 1
  • P. Tsjaikovski – Variaties op een Rococo thema

Dit concert is reeds geweest.

Locatie

Elisabethkapel
Tengnagelshoek 9, 7201 NE Zutphen