Meesterproef ✦ Zondag 5 juni 10:00

In de laatste speciale editie van Den Herder op Zondag dit seizoen, treden in het kader van De Meesterproef een aantal speciale gasten op.

Jaap Bolink en Annelies Steinhauwer zijn beiden meester-vioolbouwers. Zij vertellen over het bouwproces, hun zoektocht naar de perfecte balans en het eeuwige klankgeheim dat zo manifest is maar we nooit zullen helemaal zullen begrijpen. Tijdens deze ochtend lichten zij een tipje op van de sluier rond dit geheim.

Frank van Velthoven schreef zijn compositie ‘Four Thoughts’ op basis van het Boeddhistisch gedachtegoed. Het werd een strijkkwartet voor 4 celli dat onlangs met groot succes in première ging. Deze ochtend wordt het vertolkt door het CelloWercken Ensemble met, naast Jeroen den Herder, de masterstudenten Camelia Ciobanu, Sari Saciri en Jasper den Hond.

Speciaal voor deze gelegenheid bespeelt het ensemble vier instrumenten die zijn gebouwd door Jaap Bolink en Annelies Steinhauwer. Zo ervaren we nieuw geschreven muziek, op nieuwe instrumenten gespeeld in de eeuwenoude traditie van het samengestelde meesterschap van bouwer en musicus.

Daarnaast worden werken gespeeld voor cello en piano van Bach, Schumann, Beethoven en Chopin. Met Hua-Hsuan Lee op piano.

Programma

  • F. van Velthoven – Four Thoughts voor cellokwartet
  • R. Schumann – Romance
  • L. von Beethoven – Zeven Variaties op een thema van Mozart
  • F. Chopin – Polonaise brilliante

Dit concert is reeds geweest.

Locatie

Dat Bolwerck
Zaadmarkt 112, 7201 DE Zutphen