Meesterproef ✦ Zaterdag 4 juni 11:00

Jakob Koranyi kunnen we gerust een wereldster noemen. De uit Zweden afkomstige cellist heeft zichzelf stevig gepositioneerd als een van Europa’s meest interessante solisten. Tijdens meesterproef geeft hij een concert en een masterclass.

Jakob Koranyi is een geestverwant van Jeroen den Herder. Beiden werken ze al jaren samen, in navolging van hun eigen leermeesters. Tijdens de Meesterproef geven ze hun publiek een kijkje in de keuken van hun eigen meesterschap én van hun docentschap. Zeker in de masterclass van Jakob Koranyi aan twee sublieme cellisten.

Voor deze masterclass zijn toptalenten gevraagd die ook onder de druk van publiek nog open kunnen staan om te leren. Sari Saciri komt uit Montenegro en hij lijkt met een cello geboren. Zeer leergierig en buitengewoon hardwerkend zal hij in de toekomst een mooie rol in het muziekveld krijgen. Hij speelt de Kaddish van Ravel, prachtige Joodse muziek voor de melancholische cello. Daarna zullen Celia Camacho en Alejandro Trigo (cello en viool) acte de présence geven in het dubbelconcert voor viool, cello en orkest van Brahms. Een droom om te spelen.

Programma

Tijdens de masterclass worden de volgende werken gebruikt:

Celia Camacho (cello) en Alejandro Trigo (viool)

  • G. Ligeti – Sonata for cello solo: II. Capriccio – Presto con slancio
  • Brahms – Double Concerto for Violin and Cello in A minor, Op. 102
  1. Allegro
  2. Andante
  3. Vivaces non troppo

Sari Saciri

  • M. Ravel – Kaddish
Koop direct een ticket

[tiqq shop=”meesterproef2″ style=”width:100%;”]

Locatie

Elisabethkapel
Tengnagelshoek 9, 7201 NE Zutphen